כלכליסט
האם עסקת הענק בין גוגל לחברת הסייבר הישראלית Wiz תסמן את האקזיט הגדול ביותר בתולדות ההייטק הישראלי? דיווחים מצביעים על מגעים מתקדמים לרכישה בסכום חסר תקדים
מערכת ישראל עסקים
ענקית הטכנולוגיה אלפאבית, החברה-האם של גוגל, נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת חברת הסייבר הישראלית Wiz בעסקה המוערכת בכ-30 מיליארד דולר. אם העסקה תצא לפועל, היא תהפוך לרכישה הגדולה ביותר בהיסטוריה של גוגל ולאקזיט הגדול ביותר של חברה ישראלית, כשהיא עוקפת את רכישת מובילאיי על ידי אינטל ב-2017 בסכום של 15.3 מיליארד דולר.
Wiz, שהוקמה בשנת 2020 על ידי אסף רפפורט ושותפיו, מתמחה באבטחת סייבר למחשוב ענן. החברה מציעה פתרונות חדשניים המאפשרים לארגונים לזהות ולנהל סיכוני אבטחה בסביבות הענן שלהם. הטכנולוגיה שלה מתמקדת באיתור פרצות אבטחה בסביבות ענן, ובעיקר בעננים של ענקיות כמו מיקרוסופט ואמזון.
זו אינה הפעם הראשונה שגוגל ו-Wiz מנהלות מגעים. בקיץ 2024, גוגל הציעה לרכוש את Wiz בסכום של 23 מיליארד דולר, אך העסקה לא יצאה לפועל בשל חששות רגולטוריים וזמן אישור ממושך. כעת, עם הצעה מוגדלת, הצדדים מקווים להשלים את העסקה בקרוב, בהנחה שלא יתעוררו מכשולים בלתי צפויים.
עבור גוגל, רכישת Wiz מהווה חיזוק משמעותי בתחום אבטחת הענן, במיוחד לאור הביקוש הגובר לפתרונות מאובטחים בתחום הבינה המלאכותית. המהלך עשוי לסייע לגוגל להתחרות בצורה אפקטיבית יותר מול ענקיות טכנולוגיה אחרות בשוק הענן.
עם זאת, העסקה צפויה לעמוד בפני בדיקות רגולטוריות קפדניות, במיוחד לאור העובדה שגוגל מתמודדת עם שתי תביעות אנטי-מונופוליות משמעותיות. הצלחת העסקה עשויה לשמש אינדיקציה לגישת הרגולטורים כלפי מיזוגים משמעותיים בתחום הטכנולוגיה.
עבור קהילת הסטארט-אפים הישראלית, עסקה בסדר גודל כזה מהווה מקור לגאווה ומדגישה את המעמד הבינלאומי של ישראל כמעצמת סייבר. היא עשויה לעודד השקעות נוספות ולהגביר את העניין בחברות טכנולוגיה ישראליות בשוק הגלובלי.
עם זאת, חשוב לציין כי העסקה טרם נחתמה, והיא עשויה להשתנות או להתבטל בהתאם להתפתחויות עתידיות.
שאלות למחשבה:
כיצד עסקה בסדר גודל כזה תשפיע על שוק הסייבר הישראלי והבינלאומי?
אילו אתגרים רגולטוריים עשויים לעמוד בפני העסקה, וכיצד הם ישפיעו על מיזוגים עתידיים בתחום הטכנולוגיה?
מה ניתן ללמוד מהצלחתה של Wiz על ניהול וצמיחה של חברות סטארט-אפ בישראל?