(צילום: מיקרוסופט)
כיצד ילד שגדל בשכונה מעורבת ברמלה הפך למהנדס חרדי בכיר במיקרוסופט? סיפורו של יצחק קסלמן, שמונה לאחרונה לסגן נשיא תאגידי בענקית הטכנולוגיה, משלב בין אמונה, מקצוענות והצלחה בינלאומית
מערכת ישראל עסקים
יצחק קסלמן, בן 40, נולד בריגה, לטביה, למשפחה חילונית, ועלה לישראל בגיל 6. הוא גדל ברמלה, בשכונה מעורבת של יהודים וערבים, ושירת כעתודאי ביחידת המחשוב של חיל המודיעין. במהלך השנים חזר בתשובה והצטרף לחסידות חב"ד. לאחר שירותו הצבאי, החל את דרכו המקצועית בחברות טכנולוגיה מובילות, וב-2013 הצטרף למיקרוסופט, כאחד העובדים החרדים הראשונים במרכז הפיתוח בישראל. לאחר תקופה בגוגל, חזר למיקרוסופט וכיום מתגורר בניו יורק.
במסגרת תפקידו, קסלמן מוביל את תחום ניתוח הנתונים בזמן אמת באמצעות פלטפורמת Fabric, המאפשרת גם לעובדים ללא רקע טכני להפיק תובנות משמעותיות מכמויות נתונים עצומות. מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, הדגיש את חשיבות הפלטפורמה באירוע החברה במאי האחרון, כשהצהיר כי היא תשמש בסיס לשירותי הבינה המלאכותית העתידיים של החברה.
סיפורו של קסלמן מדגיש את האפשרות לשלב בין אמונה לקריירה מצליחה. לדבריו, מעולם לא ראה דיסוננס בין עבודתו לאמונתו, והוא משמש כהשראה לרבים המשלבים בין עולמות שונים ומצליחים להגיע לפסגות חדשות.
הצלחתו של קסלמן מדגישה את החשיבות של גיוון והכלה בעולם הטכנולוגיה. שילוב אוכלוסיות מגוונות, כולל החברה החרדית, מביא לתרומה משמעותית לחברות ומעשיר את התרבות הארגונית. מעסיקים יכולים ללמוד מסיפורו על הפוטנציאל הגלום בהעסקת עובדים מרקעים שונים, ועל הערך המוסף שהם מביאים עמם.
סיפורו של קסלמן מדגיש את החשיבות של התמדה, מקצוענות ואמונה בדרך. הוא מהווה דוגמה לכך שהשילוב בין עולמות שונים יכול להוביל להצלחה יוצאת דופן, ומעורר השראה בקרב רבים השואפים לשלב בין אמונתם לקריירה מצליחה.
סיפורו של קסלמן מעורר השראה ומדגיש את האפשרות לשלב בין אמונה לקריירה מצליחה.
כיצד אתם משלבים בין אמונתכם או ערכיכם האישיים לקריירה המקצועית? האם נתקלתם באתגרים במיזוג בין עולמות שונים, וכיצד התמודדתם עמם? מה לדעתכם יכולים מעסיקים לעשות כדי לעודד גיוון והכלה בארגוניהם?