הדמיית פרויקט מגדל דניאל בתל אביב (הדמיה: סנאפשוט)
המדינה משווקת קרקעות להקמת 1,300 חדרי מלון בתל אביב – מה זה אומר על עתיד התיירות בעיר?
מערכת ישראל עסקים
בשנים האחרונות, שוק המלונאות בישראל חווה תנופת פיתוח משמעותית. לאחר תקופה ממושכת שבה לא נבנו מלונות חדשים, המדינה החלה לשווק קרקעות להקמת 1,300 חדרי מלון בתל אביב, מהלך שמצביע על מגמה חדשה ומסקרנת בענף התיירות.
המהלך נועד לתת מענה לביקוש הגובר לחדרי אירוח בעיר, הן מצד תיירים מחו"ל והן מצד תיירות הפנים. הביקוש למלונות בוטיק קטנים ואיכותיים נמצא בעלייה, ויזמים רבים מזהים את הפוטנציאל הכלכלי הגלום בכך. לדברי השמאי ארז כהן, התשואה מנכסי מלונאות עשויה להיות פי שלושה או ארבעה מזו של נכסי מגורים, עם תשואה ממוצעת של 6%-7% .
העיר תל אביב, המהווה מוקד משיכה לתיירים מכל העולם, נמצאת במקום הרביעי בהיקף הבנייה למלונאות, עם כ-4,100 מ"ר של שטחי מלונאות שהחלו להיבנות בשלושת הרבעונים הראשונים של 2022 . העיר מציעה חוויית אירוח מגוונת, ועם התרחבות ההיצע, צפויה להציע אפשרויות לינה מגוונות וזולות יותר, מה שיכול להשפיע על השוק כולו.
ההשקעה במלונאות אינה נחלתם של יזמים גדולים בלבד. גם חברות בנייה קטנות ובינוניות מזהות את הפוטנציאל ומשקיעות בפרויקטים מלונאיים. לדוגמה, קבוצת YBOX נדל"ן, בשיתוף עם רשת פתאל, מתכננת להקים מלון עם 230 חדרי אירוח ליד פארק המסילה בתל אביב, במסגרת פרויקט עירוב שימושים שיכלול גם מגורים, מסחר ומשרדים .
הטכנולוגיה המתקדמת משחקת תפקיד מרכזי במגמה זו. פלטפורמות שיווקיות כמו Booking.com מאפשרות ליזמים לשווק את המלונות שלהם בקלות וביעילות, ללא צורך במערך שיווקי גדול. בנוסף, ניהול המלון יכול להתבצע במיקור חוץ, מה שמאפשר ליזמים להתמקד ביזמות ובנייה בלבד, ומאפשר הקמה של יותר בתי מלון ברמת המאקרו .
ההתרחבות בענף המלונאות אינה מוגבלת לתל אביב בלבד. ערים נוספות בישראל, כמו אילת, חיפה וירושלים, חוות גם הן עלייה בהיקפי הבנייה למלונאות. לדוגמה, באילת החלו להיבנות 30.3 אלף מ"ר למלונאות, לעומת 816 מ"ר בלבד ב-2021 . ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, מציין כי בסך הכול מתוכננים להיבנות בעיר כ-8,700 חדרי מלון חדשים, שמצויים בתוכניות מאושרות או בתוכניות בהפקדה, מהן כ-6,000 חדרים שכבר אושרו בתוכנית המתאר לעיר לשנת 2030 .
ההשקעה במלונאות מציעה לבעלי עסקים קטנים, בינוניים וגדולים בישראל הזדמנות להרחיב את פעילותם העסקית וליהנות מתשואות גבוהות. עם זאת, חשוב לזכור שהשקעה בענף זה דורשת הבנה מעמיקה של השוק, ניתוח סיכונים ותכנון אסטרטגי.
לסיכום, שוק המלונאות בישראל נמצא בתנופה, וההשקעה בו מציעה פוטנציאל תשואה גבוה. עם זאת, יש לבחון את ההשקעה בזהירות, להבין את הסיכונים ולתכנן בהתאם.
שאלות למחשבה:
כיצד ניתן לנצל את המגמות החדשות בשוק המלונאות לטובת העסק שלך?
אילו אתגרים עשויים להתעורר בעת כניסה להשקעה בענף המלונאות, וכיצד ניתן להתמודד עמם?
כיצד הטכנולוגיה יכולה לסייע בניהול ושיווק מלונות קטנים ובינוניים?
נשמח לשמוע את דעתכם, חוויותיכם ואתגרים שאתם מתמודדים איתם בתחום זה. שתפו אותנו בתגובות!