המוצר של אינובופרו (צילום: אינובופרו)
חברת המזון החדשני שהבטיחה מהפכה בשוק הצמחי – מבקשת הגנה מבית המשפט. האם ניתן להציל את פעילותה, או שמדובר בעוד סטארט־אפ מבטיח שלא המריא?
מערכת ישראל עסקים
חברת אינובופרו, שעסקה בפיתוח רכיבים טבעיים וחדשניים לתעשיית המזון והמשקאות, הגישה בקשה לצו פתיחת הליכים – ובית המשפט המחוזי מרכז נענה לה. החוב הכולל: כ־6.8 מיליון שקל, ולצדו צו האוסר על פירעון חובות עבר ומינוי של עו”ד גונן קסטנבאום לנאמן זמני.
החברה, שנוסדה מתוך חזון לספק פתרונות חלבון מהצומח ואלטרנטיבות למרכיבים מתועשים, הצליחה לגייס עד כה כ־27 מיליון דולר ממספר קרנות ומשקיעים, חלקם מהתעשייה הגלובלית. היא נחשבה בשנים האחרונות לאחת התקוות הבולטות של התחום בישראל – עם מוצרי חלבון ייחודיים מגרגרי חומוס וטכנולוגיה קניינית שיועדה למפעלי מזון ברחבי העולם.
הקריסה, כפי שמשתקפת מהמסמכים, משקפת את אחד האתגרים הקשים של תחום ה-foodtech:
– משאבי מו”פ יקרים
– תהליכי רגולציה מתישים
– חדירה איטית לשוק שמרני
– קשיי תזרים ותחזוקת ייצור
– והפער בין גיוס הון מרשים – לבין מודל עסקי יציב ובר־קיימא
עבור משקיעי התחום, מדובר באיתות אזהרה. עבור חברות מתחרות – אולי גם בהזדמנות.
כעת מונחת בידי הנאמן המשימה לאתר רוכש פוטנציאלי, לייעל את מבנה החברה, או לחלופין – לפרק אותה בצורה שתמזער נזקים. לא מן הנמנע שנראה את הקניין הרוחני של אינובופרו מוצע למכירה לגורמים בארץ או בחו”ל, אולי אפילו לשחקנים בתעשיית המזון המעוניינים לחזק את פורטפוליו החלבון האלטרנטיבי שלהם.
האם מדובר בסופו של מיזם מבטיח – או בתחילתו של שלב חדש תחת בעלים אחרים?
מה דעתכם – האם סטארטאפים בתחום המזון סובלים מתת־תמיכה עסקית?
האם אתם מזהים אתגרי שוק שהופכים את החזון לצמחוני – למציאות כלכלית קשה לעיכול?
והאם לדעתכם ניתן עוד להציל את אינובופרו, או שצריך לדעת לשחרר?
שתפו בתובנות, תייגו יזמים ומשקיעים בתחום הפודטק, וספרו לנו: מהו לדעתכם המתכון לסטארט־אפ בר־קיימא במזון של העתיד?
כי לפעמים, גם הטכנולוגיה הכי חדשנית – לא מספיקה לבדה כדי להאכיל את השוק.