כטב"ם של אירודרום (צילום: Aerodrome)
מנכ"ל החברה, רועי דגני, מתפטר אחרי ביטול מכרז אספקת הכטב"מים בשווי 74 מיליון שקל. האם מדובר בסופו של עידן, או בתחילתו של שינוי משמעותי עבור החברה?
מערכת ישראל עסקים
תעשיית הביטחון הישראלית ידועה כשדה קרב לא רק בזירה הצבאית, אלא גם בזירה העסקית. אובדן מכרז משמעותי של משרד הביטחון יכול להיות מכה קשה לכל חברה, ובמקרה של אירודרום – ההשלכות כבר מורגשות. לאחר ביטול הזכייה במכרז בשווי 74 מיליון שקל, החברה לא רק דיווחה על כך באיחור למשקיעים, אלא גם איבדה את אחד ממייסדיה ומנכ"לה, רועי דגני, שהתפטר מהתפקיד.
אירודרום, שפועלת בתחום הכלים הבלתי מאוישים, הייתה בשנים האחרונות אחת השחקניות המרכזיות בענף הכטב"מים הצומח. אך ביטול המכרז, יחד עם התפטרות שתי דירקטוריות בלתי תלויות בדצמבר האחרון תוך ביקורת על ההתנהלות הניהולית, מעידים על משבר פנימי עמוק.
האתגר הגדול של החברה כעת הוא שיקום אמון המשקיעים והלקוחות. בעולם הביטחוני, יציבות ניהולית היא גורם קריטי – ספקים, שותפים אסטרטגיים ורשויות ממשלתיות מחפשים גופים אמינים שיוכלו לספק טכנולוגיות ושירותים לאורך זמן. שינויי הנהלה פתאומיים יחד עם אירועים כמו ביטול מכרזים יכולים לערער את הביטחון של שחקנים בשוק, ולגרום למתחרים לנסות לנצל את ההזדמנות כדי לקחת נתח גדול יותר מהשוק.
מצד שני, משברים מסוג זה יכולים להפוך להזדמנות – אם החברה תדע לבצע שינויים מהותיים, לשפר את תהליכי הניהול ולבנות מחדש את המוניטין שלה. תעשיית הכטב"מים ממשיכה לצמוח, עם ביקושים גוברים מצד צבאות ברחבי העולם וגם במגזר האזרחי, כך שאירודרום עדיין מחזיקה בפוטנציאל להתאושש.
השאלה הגדולה היא איך השוק יגיב להתפטרותו של דגני, ומהן האפשרויות שעומדות בפני החברה כעת. האם היא תוכל להוכיח למשקיעים וללקוחות כי היא מסוגלת להמשיך ולפעול כחברה מובילה בתחום, או שמדובר בירידה שממנה יהיה קשה להתאושש?
מה לדעתכם צופן העתיד לאירודרום? האם היא תוכל להתגבר על המשבר ולחזור למסלול צמיחה, או שהבעיות הפנימיות יקשו על ההתאוששות? איך לדעתכם ישפיע ביטול המכרז על שוק הכטב"מים הישראלי? נשמח לשמוע את דעתכם בתגובות.